Cuprul intre legenda si terapie(sursa ziaruldeiasi.ro)

Cuprul este utilizat si in zilele noastre in terapie pentru echilibrarea organismului.

Inca din timpuri stravechii Mesopotamii metalul rosiatic spre orange a fost considerat a fi o conexiune cu divinitatea. Cuprul a fost atribuit Reginei Cerului si zeitelor asociate planetei Venus Ishtar si Astarte si, probabil, Inanna, predecesoarea sumeriana a primelor doua. In Babilon a fost consacrat Soarelui. De aceea a fost considerat un metal care poate stimula vindecarea, mai ales datorita capacitatii sale de a echilibra polaritatile sau, altfel spus, curgerea/fluxul energiilor proiective si receptive. Samanii si vindecatorii traditionali considera ca blocajele din acest tipar energetic conduc la dezechilibre si, in consecinta, la boala. Astfel ca utilizind baghetele de cupru aceste blocaje pot fi indepartate.

Aplicatii terapeutice traditionale

In Mexic pentru a preveni „raul de miscare” se foloseste un penny de cupru care este aplicat pe buric inaintea unei excursii. Dar cuprul este purtat si pentru usurarea suferintelor provocate de reumatism, artrita sau orice alta boala insotita de durere. Tot aici sirma de cupru este pusa ca un cerc in jurul picioarelor si a bratelor pentru indepartarea crampelor.

Bijuteriile din cupru pur sint purtate si astazi pentru insanatosire generala si pentru prevenirea imbolnavirii. Pentru obtinerea maximului de efect terapeutic, cuprul este purtat pe partea stinga de catre dreptaci si invers de catre stingaci.

Cuprul este considerat un metal norocos putind fi combinat cu orice piatra sau cristal aducatoare de noroc. Ca metal al lui Venus, cuprul este purtat pentru a atrage dragostea. Astfel ca se pot combina smaralde in montura de cupru si purtate in acest scop.

In trecut, seminte de mimosa, Acacia dealbata, erau montate in inele de cupru si erau purtate in special in timpul unor confruntari, pentru protectia impotriva a tot felul de nenorociri si a negativitatii.

In SUA vechile monede de cupru, „pennies”, mai ales cele emise in ani bisecti erau asezate in bucatarie pentru a atrage bani in gospodarie. „Cuprul este considerat ca are energie receptiva, planeta Venus si asociat elementului apa. Zeitatile acestui metal sint Afrodita, Astarte, Ishtar iar pietrele asociate cristalele de cuart si smaraldele. Puterile care ii sint atribuite: directionarea energiei, vindecare, noroc, iubire, protectie, bani” spune Scott Cunningham in Cunningham’s Encyclopedia of Crystal, Gem & Metal Magic. (M.A.)

Reclame
Published in: Fără categorie on Decembrie 19, 2012 at 3:40 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://lidiartglass.wordpress.com/2012/12/19/cuprul-intre-legenda-si-terapiesursa-ziaruldeiasi-ro/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Felicitari pentru articol…intradevar cuprul are proprietati miraculoase pentru corpul uman…folosit chiar si impotriva atacurilor energetice…sunt un artizan din judetul cluj specializat in podoabe din cupru …pentru cei interesati in a combina magia cu frumusetea cuprului va invit aici : http://hadarugart.weebly.com/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: